Uppdrag

Hästen i skogsbruket

Hästen har historiskt sett haft stor betydelse i Sveriges skogsbruk. Det finns sammanhang även i dagens skogsbruk där den är oersättlig. Arbetshästen kan med fördel användas inom privatskogsbruk och i kommuner, naturreservat och på marker med dålig bärighet för maskiner. För att använda hästen krävs utökad kunskap , mod att tänka nytt och lägga vikt vid de mervärden nyttjandet av hästen i skogsbruket innebär.

Jag kan i dagsläget ta mindre uppdrag som att köra fram timmer. Vi tittar på plats och planerar genomförande.

Bröllopskörning

Jag erbjuder körning vid bröllop och lägger stor vikt vid att vi träffas och planerar tillsammans före. Allt från utsmyckning av vagnen till klädsel och hela upplägget går vi igenom på plats. Ekipaget kan vara med även vid fotografering.

Platserna som jag tycker passar är i bruksmiljö som Lögdebruk i kapellet eller utomhus och Vivstavarvs herrgård i parken eller i kyrkan. Viktigt att det är en fin miljö runtomkring som känns lugn och naturnära.

Utflykter/kalas

Jag erbjuder utflykter med stopp för fika. Endast slutna sällskap på max 4 personer.

Det tar c.a 1h och vi åker genom skog och på mindre stigar/vägar och stannar vid en liten stuga.

Barnkalas är populärt. Då får barnen vara med och borsta hästen i stallet och sedan tar vi på hästen sele och spänner för vagnen för att åka en sväng.